info@frisbouw.nl
Frisbouw gaat voor het welzijn en welbevinden van bewoners
Neem contact op
Gezond en duurzaam
Snel naar:

Alarmerende feiten over ons binnenleven

We brengen negentig procent van onze tijd binnen door en 2/3 van deze tijd zijn we in ons eigen huis. We leven in goed geïsoleerde huizen. Zo goed, dat er niet genoeg frisse lucht en daglicht binnen kan dringen. Dat moet en dat kan anders. Frisbouw biedt een pasklare oplossing!

De gevolgen van een slechte binnenlucht

Een bedreiging voor het lichamelijke en geestelijke welzijn

Vandaag de dag leven 84 miljoen Europeanen in gebouwen die zo vochtig en beschimmeld zijn, dat ze een potentiële bedreiging vormen voor hun lichamelijke en geestelijke welzijn. De slechte binnenlucht kan een hele reeks ziekten veroorzaken. Van hoofdpijn en pijnlijke ogen tot allergieën, astma – en erger. Mensen hebben 40% meer kans op astma wanneer zij in een vochtig en beschimmeld huis wonen.

De meest vervuilde kamers

Een gemiddeld gezin produceert iedere dag ongeveer tien liter vocht. Onderzoek heeft aangetoond dat kinderkamers vaak de meest vervuilde ruimtes zijn, 45% van alle kinderkamers heeft een veel te hoog CO2-niveau door onvoldoende ventilatie.

Wonen in een vochtig en een beschimmeld huis verhoogt de kans op astma met 40%

Frisbouwen als oplossing

Een gezonde woonomgeving

Het is belangrijk opnieuw na te denken over de manier waarop we huizen en de manier waarop we wonen. Als we het merendeel van onze tijd binnen doorbrengen, dan moeten we toch een gezonde woonomgeving voor onszelf creëren? Dat kan door een andere manier van bouwen: Frisbouwen!

Met de gezondheid van de mens centraal, de natuur als basis en een oog voor design creëren we woningen met niet alleen een fris binnenklimaat, maar ook een frisse look and feel. Duurzame woningen die prefab en daardoor snel kunnen worden gebouwd.

Ben jij klaar voor een gezonde woonomgeving? Vul dan ons contactformulier in, we nemen graag contact met je op.

Met Frisbouwen creëren we weer een gezonde woonomgeving voor onszelf.

Updates

NIEUWS

Nieuwbouw Borger

In het Drentse Borger komen in de groene wijk Daalkampen…
Bericht lezen

NIEUWS

Friswonen in het nieuws

Nieuwsgierig naar de eerste Frisbouw-woning? RTV Drenthe nam een kijkje…
Bericht lezen