info@frisbouw.nl
Een pasklare oplossing voor het ongezonde binnenmilieu van woningen en utiliteitsgebouwen.
Neem contact op
Het nieuwe bouwen
Snel naar:

Maak kennis met Frisbouw

We zijn een nieuw bedrijf: Frisbouw B.V. en hebben een uniek bouwconcept met zeer grote potentie ontwikkeld: Frisbouw. Ons concept biedt een pasklare oplossing voor een algemeen probleem: het ongezonde binnenmilieu van woningen en utiliteitsgebouwen. We hebben een modulair prefab strobouw-systeem ontwikkeld, waarmee een diversiteit aan gebouwen kan worden gebouwd met een natuurlijk en gezond binnenmilieu.

Het nieuwe bouwen

Het concept is enthousiast ontvangen door opdrachtgevers en ketenpartners. Frisbouw heeft alle kenmerken om uit te groeien tot een nieuwe belangrijke speler op het gebied van het nieuwe bouwen.

Je vindt ons kantoor in het Drentse Borger. De productie vindt plaats in Groningen, het thuisland van onze belangrijkste grondstof: stro! Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Vul dan ons contactformulier in. We nemen snel contact met je op om eens kennis te maken!

Een fris binnenmilieu

Wat willen we bereiken?

Frisbouw wil de levenskwaliteit van mensen verbeteren door ervoor te zorgen dat woningen, werkplekken en scholen weer een fris binnenmilieu krijgen. We creëren woonomgevingen die gezond en aantrekkelijk zijn, werkomgevingen die inspireren en leeromgevingen die het leren stimuleren.

Frisbouw zorgt voor:

 • Een gezond en natuurlijk binnenmilieu:
  • Verlaging van gezondheidsklachten
  • Verhoging van het welzijn
  • Minder ziekteverzuim
  • Verbetering van de prestaties
 • (Kosten)besparing op energie
 • CO2-reductie door minder luchtvervuiling
 • Vermindering van het gebruik van fossiele grondstoffen
Frisbouw wil de levenskwaliteit van mensen verbeteren door te zorgen dat woningen, werkplekken en scholen weer een fris binnenmilieu krijgen.

Frisbouw als oplossing

Verantwoordelijkheid voor een gezonde leefomgeving

Het is belangrijk opnieuw na te denken over de manier waarop we huizen en utiliteitsgebouwen bouwen en de manier waarop we wonen en werken. Van particulieren tot architecten, van bedrijven tot overheden, we hebben allemaal de verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat onze gebouwen een gezonde leefomgeving hebben. We moeten op een andere manier gaan bouwen: Frisbouwen!

Technische installaties zijn geen oplossing

De oplossing voor het realiseren van frisse gebouwen wordt voornamelijk gezocht in technische installaties. Een ongezond gebouw wordt door middel van technische installaties geschikt gemaakt voor gezonde bewoning. Een gezond binnenklimaat met een hoog energieverbruik is tegenstrijdig. Noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat is voldoende ventilatie, maar ventileren door middel van technische installaties kost energie. Het energiegebruik is in veel gebouwen hoog en het elektriciteitsverbruik is de afgelopen jaren flink gestegen.

Gebruik van natuurlijke materialen

De ideale oplossing is een bouwmethode die gebruik maakt van materialen die van nature een positieve invloed hebben op de kwaliteit van het binnenklimaat en ‘on top of that’ ook nog eens bijdragen aan een koolstofarme en circulaire economie.

Frisbouw heeft een biobased prefab bouwsysteem ontwikkeld! Door middel van strobouw-wanden wordt een damp-open constructie gerealiseerd dat zorgt voor natuurlijke vochtregulering van het binnenmilieu.

Partners

Frisbouwen doe je samen!

Ketensamenwerking staat centraal in de uitvoering van Frisbouw-projecten. Alleen met deze werkwijze is circulair bouwen mogelijk. Daarom werkt Frisbouw nauw samen met geselecteerde lokale en regionale uitvoeringspartners.

Wil je ook uitvoeringspartner van Frisbouw worden? Neem dan contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Frisbouwen doe je samen!

Updates

NIEUWS

Nieuwbouw Borger

In het Drentse Borger komen in de groene wijk Daalkampen…
Bericht lezen

NIEUWS

Friswonen in het nieuws

Nieuwsgierig naar de eerste Frisbouw-woning? RTV Drenthe nam een kijkje…
Bericht lezen